Rossa LM GT Concept je ruski bolid koji je dobrodošao i na zapadu

By admin Nov26,2023

UZ LADU Nivu ruska autoindustrija ima bar još jedan proizvod koji bismo rado vidjeli na europskom tržištu, a smješten je u potpuno drugom segmentu.

Ime mu je Rossa LM GT, a radi se o cestovnoj verziji bolida koji bi trebao nastupiti u GT2 i GT3 natjecanjima. Plan je imati gotov bolid do 2024. godine, a prve primjerke cestovne verzije početi bi isporučivati nakon 2026. godine. 

Iza projekta se nalazi ruski vozač utrka Roman Rusinov koji je nastupao na 24 sata Le Mansa. Njegov cilj je razviti automobil kompatibilan s GT2 i GT3 regulativom, a sve kako bi osobno mogao sudjelovati u natjecanjima. Trenutno najveći uzor mu je Maserati MC12. 

Na razvoju dizajna sudjelovali su dizajneri ugasle tvrtke Marussia o čijim se automobilima dosta govorilo i na Zapadu. Agresivno skrojen automobil je dvosjed, a uz trkaći volan donosi moderno osmišljen interijer u kojem ne oskudijeva oprema vezana za komfor u vožnji srodan klasičnom GT-u. 

S tehničke strane poznato je kako je osnova automobila monokok šasija od kompozita s ugljičnim vlaknima. Ispod središnjeg poklopca trebao bi biti 5.2 V10 atmosferac, vjerojatno iz ugaslog Audija R8 ili Lamborghini Huracana. 

 

Kako izvještava ruski Auto.ru, startna cijena će biti oko 500.000 eura. Izvedba za GT3 i cestovna inačica bit će zasigurno i skuplji. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *