VIDEO Ovo je model kojim su Česi išli na njemački premium

By admin Dec16,2023

TATRA ima dugu povijest koja seže u 19. stoljeće, a automobilsku ponudu je imala sve do kraja milenija.

Jedan od posebno upečatljivih modela bio je Tatra 613, čiji dizajn potpisuje talijanski Vignale. Model se proizvodio od 1974. pa sve do 1996. godine. Jedan od posljednjih izdanaka kultne tvrtke je Tatra 613 Mi Long Electronic, proizvedena u svega 17 primjeraka. 

Jedan od tih primjeraka našao se ove godine u prodaji za nemali iznos od oko 100.000 eura, a sada je o njemu snimljen i zanimljiv video. Mnogo je stvari zanimljivo u pogledu ovog modela. Istina, izgled nije toliko dramatičan kao Tatre 603, ali ima tu dovoljno originalnog materijala. 

 

Ovaj je automobil nastao kao odgovor na premium modele sa zapada, posebno one iz Njemačke. Velik je to i luksuzno opremljen automobil s doista posebnim pogonom – atmosferskim zrakom hlađenim 3.5 V8 od 201 KS. 

S posebnom zvučnom kulisom, vrhunskim komforom, ali i opremom poput glasovnog upozoravanja ova je Tatra više od automobila, ona je dio povijesti i dokaz nekadašnje kreativnosti u autoindustriji.

Recimo kako je ovaj model naslijedila ne previše uspješna Tatra 700. Pokretana istim motorom i još neobičnijim izgledom, ova je Tatra bila ujedno i zadnja ovog tipa, a doživjela je 1999. godinu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *