VIDEO Ovo je novi Golf

By admin Dec23,2023

IAKO se danas o Golfu gotovo i ne govori, ovaj model još uvijek postiže zapaženu prodaju.

Golf više nije najveći bestseler, a nema ga ni u prvih pet najprodavanijih modela. Trenutno je na sedmom mjestu, ali s respektabilnih 166.304 prodana primjerka u Europi tijekom prvih 11 mjeseci ove godine. 

Volkswagen je sad objavio video u kojem se njegov šef Thomas Schäfer prisjeća najvažnijih noviteta. Tu su novi Tiguan i Passat, zajedno s električnim ID.7 obnovljenim ID.3. Na kraju videa najavljuje se i redizajn novog Golfa koji će se dogoditi tijekom iduće godine. 

 

Vidimo prepoznatljivu prednjicu, sada začinjenu novim svjetlima, i dalje povezanim svjetlosnom lajsnom. Međutim, sad je i logotip marke osvijetljen. Isti recept prvi put je primijenjen na obnovljenom Touaregu, ali se radilo o amblemu na stražnjem poklopcu. 

Podsjetimo, tijekom iduće godine trebao bi doći obnovljeni Golf prozvan Golf 8.5, a onda bi 2028. godine trebala stići deveta generacija modela. Tu će se raditi o isključivo električnom modelu na novoj SSP platformi. 

Očekuje se kako će jedno vrijeme koegzistirati oba Golfa, električni i stari, s klasičnim pogonom. To vjerojatno uključuje i zadržavanje Golfa GTI s ručnim mjenjačem, kao R izvedbe. Sve u svemu, Golf zasigurno neće stići na vrh ljestvica prodaje, ali će ostati itekako zanimljiva opcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *