Susjedna država naplaćivat će i vožnju na brzim cestama

By admin Jun25,2024

MINISTAR građevinarstva, prometa i infrastrukture u vladi Srbije Goran Vesić najavio je da će se u Srbiji od iduće godine cestarina, osim na autocestama, naplaćivati i na brzim prometnicama, a za najveće šlepere i na pojedinim magistralnim cestama koje su opterećene, navodeći da će biti formirana posebna tvrtka koje će se baviti samo naplatom cestarine.

“Cestarina se po našem zakonu sada naplaćuje samo na autocestama. Već do 2026. godine imat ćemo završenih skoro 180 kilometara brzih prometnica pa će početi naplata i njihovog korištenja, ali ne preko rampi, već satelitskim praćenjem vozila. Cijena cestarine na brzoj prometnici ne može biti ista kao na autocesti, ali će se korištenje naplaćivati”, kazao je Vesić za Bloomberg Adria.

Kao razlog za osnivanje posebne tvrtke za naplatu cestarine naveo je da se očekuje da s naplatom cestarine na autocestama, brzim prometnicima i najvećim šleperima na pojedinim magistralnim pravcima, iznos bude oko tri puta veći nego ove godine, kada se očekuje više od 40 milijardi dinara prihoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *